Har hittat på vår tomt en hörna med massor av denna variant av riska som jag tyvärr inte klarar av (rent tekniskt) att föra över en bild på men där jag hittade dom så fanns det både jättestora s.k. trattar och mindre men en sån karaktäristisk grop i mitten på¨hatten den är gräddvit och har en mjölkvit saft när man trycket på skivorna nåt skägg kan jag inte se nån som känner igen det jag beskriver? Jag har letat här bland riskorna men kan inte hitta nån som är riktigt snarlik.. ev. kanske något lite läcker kremla men när jag inte är säker så vet jag ju inte om den är god eller ska avkokas före anrättning eller inte..
Svårt att avgöra art utan bild, möjligtvis kan det vara luden vitriska eller slät vitriska (lactarius piperatus) googla på det. De flesta riskor som avger vit eller orange vätska förväller man i rikligt med vatten i 10 min och häller bort vattnet.Denna vita riska plockar jag ej.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.