jag tänkte oxå på den
eller någon blek form av kungschampinjon
är det rodnande fjällskivling kan du ju provsmaka lite grann men jag tycker inte den tillför så mycket som matsvamp - kan få en unken smak som tillagad och blir ganska kvalmig att äta enbart
är det kungschampinjon ska den dofta och smaka mandelartat och då har du hittat en av de i mitt tycke absolut bästa matsvamparna
att de är stora och lättplockade gör ju inte det hela sämre….
här kan du läsa om kungschampinjonen o se bilder som visar en mer guldbrun variant
http://svampguiden.com/art/visa/Agaricus_augustus
rodnande fjällskivling står inte som förväxlingssvamp - lite märkligt men den har som sagt ingen jämförbar arom utan luktar snarare “jord”
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.