Igår hittade jag en ny favorit - Citronslemskivlingen. Har läst igenom tidigare inlägg för att hitta info om hur den är att torka. Har någon tillagat den efter torkning? Blev den bra eller är den kanske bättre att frysa in?
Hej!
Jag tycker du ska prova torka om du har svamptork eller torkskåp. Torka inte i rumstemp. Den ska ju gå att torka även så och nog har jag lyckats med några stycken, men många geggar ihop, så jag har gett upp tills jag får en ny svamptork. C-slemskivling passar jättebra som blandsvamp och jag brukar blanda med fårticka, soppar och kremlor. Då får jag en superbra blandning som jag fryser in i portioner. Lycka till!
Tack för ditt svar svamptanten! Jag har en bra svamptork så jag ska absolut testa att torka den. Tog bara ett ex av svampen igår för att provsmaka. Fast nu kanske jag inte hittar några fler citronslemskivlingar bara för det ;-). Nåväl, hoppet är ju det sista som överger människan, sägs det.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.