Nog verkar det vara rimskivling allt. Om jag inte missminner mig helt så är ju rimskivlingen egentligen en spindelskivling som hamnat lite fel rent taxonomiskt.
I gruppen spindelskivlingar finns det ju en hel del riktigt giftiga svampar. Som alltid så bestämmer kunskapsnivån vad som är “möjligt” att förväxla. Men just rimskivlingen borde inte utgöra någon större hot vad gäller förväxlingsrisk.
Men tänk gärna till en gång extra om du är det minsta osäker.
Med gott resultat, tyckte lukten vid tillagning var sådär, men resultatet var desto bättre. Stektes i smör med lite salt på och åts på detta vis för bästa svampsmak, dom får godkänt.
Hur ofta och i vilka mängder kan man äta denna svamp?
Provade även herr Krikorevs recept (något modifierat) på friterade blomkålssvamp. Som en rejäl fläskläpp en söndamorron, fantastiskt m.a.o!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.