0 422 visningar

4 svar

Stolt fjällskivling?

Bissa Östergötland

23 sep 2011 kl. 22:34

och om inga tvivel finns, hur tillagas den bäst?

0

Helena

23 sep 2011 kl. 22:49

Jajamen, riktigt fina exemplar också!

Jag vet inte om det finns några rekommendationer för tillagning, jag brukar bara steka hattarna i bitar rakt upp och ner. Lite salt och peppar, mer behövs inte för att framhäva den bäriga smaken.

Många säger att man inte kan äta foten för att den är träig, men jag brukar ta en liten del av den övre delen. Har aldrig känt att den är träig. Resten av foten torkar jag och maler till kryddmjöl.

0

Draken

23 sep 2011 kl. 22:49

Stolt javisst

0

Helena

23 sep 2011 kl. 22:50

Haha, inte bärig smak. NÖTIG smak skulle det stå, min smarta telefon lever ett eget liv…

0

Bissa Östergötland

24 sep 2011 kl. 00:43

Tack för svar och tips! Vi äter upp hatten och torkar fötterna ;)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone