Till allas glädje så har vi haft ett fantastiskt plockning och det är fortfarande gott om svampar MEN samtidigt så har jag upptäckt att trattisar är svårt att torka i år pga dem har så mycket vatten i sig. I alla fal i Skåne. Ganska många blir svarta och måste kastas bort. Jag tycker att smaken är något annorlunda. Är det regnet eller vad tycker NI??
Tar det väl en gång till: När svamparna är för blöt så lägg de på hushållspapper i kylskåp över natten först innan du lägger de på tork.
Om de är för blöta och man torkar de i rumstemperatur så hinner de börja ruttna innan de torkar. I tork så vattnar de av sig i stället för att torka vilket gör att de svartnar.
Lycka till!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.