Grovhacka den blötlagda svampen, krama ur. Fräs i lika delar smör och olivolja tills det knäpper. Strö över lite vetemjöl, rör om, spä med grädde och ljus buljong efter veckodag och plånbok. Peppra lite. Låt puttra i en kvart-20 minuter, smaka av med salt, kanske en nypa socker. Precis innan serveringen rör i en näve grovriven lagrad ost, och strö rikligt med persilja på! Basic is better!! :D
jag gör så här: till fyra personer
Blötlägger svampen i vitt vin, låter den dra i en timme.
Gör en bas till soppan på jordärtskockor ca 1/2 kg, schallottenlök 2 st och svart trumpet en generös näve, som du fräser tillsammans i smör. Börja med löken, sen kockorna (skurna i bitar) sist svampen.
Låt fräsa tills kockorna är mjuka,
häll på vitt vin (ca 3 dl) låt det reducera ned till häften,
slå på ca 4 dl grädde, låt puttra i 5 minuter.
Mixa soppan slät, smaka av med salt/peppar.
Toppa med några hårt stekta svarta (ev lite knastriga baconbitar/sidfläsk)och lite skuren persilja samt ett gott brytbröd.
Den får lite mysko färg; men är himmelskt god :)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.