0 244 visningar

2 svar

Vad är detta?

Elena

2 okt 2011 kl. 18:21

Hur tillagar man den?

plockat i mossa i Skåne

0

Trollehatt

2 okt 2011 kl. 18:34

Det är skäggriska du har hittat - måste dock avkokas innan du äter den. Läs mer om den på nätet.

0

Viktoria, Finland

2 okt 2011 kl. 18:38

Håller med Trollehatt.
Gällande tillagningen citerar jag Nya Svampboken:

Skogsriska - liksom de övriga skarpa “finska riskorna” måste först avkokas för att det svagt giftiga, skarpa ämnet ska försvinna.

Gör så här: Skär svamparna i stora bitar. Lägg dem i en kastrull med minst dubbla volymen kallt vatten. Koka upp och låt koka 10 minuter. Slå bort vattnet och skölj svampen. ... Vid anrättning bör riskorna kryddas ordentligt, t.ex. med lök.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone