Vilken härlig helg i skogen i Stockholmstrakten, även om det börjar bli lite torrt. Hittade dessa under en rishög, blev mycket förvånade då jag aldrig sett vita kantereller. Vet någon varför de blir vita? Smakar de likdant som vanliga kantareller? Har inte tillrett de än.
Albino kantarell
Glömde tillägga om smaken hos kantarellerna, att något inslag i den förefaller vara bundet till det gula pigmentet.
Har inte smakat några albinos av kantarell själv, men den albinoform av rödgul trumpetsvamp som saknar det gula pigmentet har i alla fall en helt annan smak än den vanliga formen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.