söndagens svampkurs gav massor med trattkantarell, och en del vanlig kantarell och soppar
men denna gick vi bet på...
serie 1
bild 1-3
kraftig svamp med mycket fast konsistens, stor kompakt med hårt kött först helvitt, sedan rodnande efter tryck eller snitt, något skarp eftersmak men inte brännande, ingen speciell arom
växte vid timmerväg i blandskog med övervägande tall och björksly
ganska stenig gräsbevuxen mark
foto: Bo E-son
rodnande svartkremla - fullträff!
Där har vi den
tack Micke!!!
men är den ätlig?
det ser så ut på vissa googleträffar men jag känner mig ändå tveksam, men om regeln för skarpa kremlor ska efterlevas så ligger den på absolut gränsvärde enligt mitt smakprov
det var en såpass märklig svamp att jag inte ens var 100% på om det var en kremla - i så fall hade den hamnat i stekpannan på prov, nu ligger den kvar o ruttnar i skogen
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.