0 1459 visningar

10 svar

Finsk risksallad

Birgitta Corbett

5 okt 2011 kl. 20:50

Jag undrar om man kan koka av riskan, krama ur den och sedan frysa in den för att laga Finsk risksallad vid ett senare tillfälle? Eller förlorar den för mycket i konsistens vid infrysning?

0

Ingrid

5 okt 2011 kl. 21:40

Det vet jag inte vill bara berätta att jag plockade skäggriskor, kokade av dem och konstaterade att de inte smakade nåt. De fick gå i soporna.

0

Tina Nordberg

5 okt 2011 kl. 22:16

Jag fryser alla riskor, men saltar in dem före.De får ligga i kylen i salt ett par dagat till en vecka.
Håller med om att de inte smakar så särskilt mycket, men med lök och sur grädde blir det mums.

0

Birgitta Corbett

5 okt 2011 kl. 22:35

Tack Tina, då gör jag så :)

0

Boman

7 okt 2011 kl. 14:35

Det funkar att göra så tycker jag, däremot blir det inte riktigt bra att göra salladen på osaltad svamp. Konsistens och smak stämmer inte riktigt.
Det är väl med riskor som med all annan svamp, antingen tycker man om dem eller så gör man inte det.

0

klas jaederfeldt

7 okt 2011 kl. 16:17

0

Tack Klas för receptet!

Draken

7 okt 2011 kl. 17:00

Tack för risksalladen, har länge gått och pratat om de finska riskorna i skogen men inte kommit mig för att prova, nu har jag receptet, det går ju lite långsamt ibland med att både lära sig svampen och sen få lite ny inspiration i köket, gubben blir kanske nöjd? det verkar vara ett recept för karlar? Tack

0

Tack Klas för receptet!

Annette L, norr om Sthlm

7 okt 2011 kl. 17:33

Maric har bra recept på riskor oxå...

0

Anette

Draken

7 okt 2011 kl. 21:19

Tack trevligt det ska jag kolla.

0

Anette

Boman

7 okt 2011 kl. 21:28

Testa svampbollar och färslimpan, recept finns i samlingen här.

0

riskor

Boman

8 okt 2011 kl. 21:08

Nu har frosten vart framme och förstört de flesta riskor här omkring. Med lite tur kan man hitta fina ännu,som jag gjorde idag.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone