Har torkat trattkantareller på tidningar och en del av dem har möglat. Har förstått att de kan mögla om torkningen går för sakta. Är det farligt att äta dem? Är det farligt att äta dem som inte syns ha mögel på sig?
Tacksam om någon vet något!
Du ska inte äta kantareller ifall de möglat. Har du fått dina kantareller riktigt torra? Så att de bryts av lätt? Torka helst inte på tidningspapper, använd då hellre hushållspapper. Har du ngt foto du kan lägga upp på svampen som du torkat? Har svampen legat ordentligt spridd?
Ät aldrig möglig mat!!!!!! Ok mögelostar då med när det gäller ostar så är det ett helt annat mögel en det som normalt drabbar livsmedel.
Varför papper över huvudet taget, det bevarar ju bara fukten och orsakar mögel eller andra problem, torka dem på ett underlag som inte drar till sig fukt men om man nu envisas med att torka på papper av olika slag så måste det bytas ut med några timmars mellanrum, åtminstone i början av torkningen. Som Kicki skriver, sök i sökrutan och lycka till i fortsättningen MEN ät inte möglig svamp bara.
Man ska aldrig äta något som möglat. Det finns mögel även i de delar där man inget ser. Plocka nya svampar och torka inte på tidningar, tryckfärg är inte nyttigt att få i sig. Sprid svampen glest på ett tyg du spänner över något luftigt, sätt igång en fläkt i närheten och de ska vara torra inom ett par dygn, max. Annars hinner de ruttna och du kan bli sjuk. Läs äldre trådar om torkning, där finns många bra tips.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.