Stod bland i huvudsak tall och mossa. Det fanns väldigt många här och där så jag plockade inte allt jag hittade, bara ett par exemplar. Brännande/skarp smak i hattköttet. Jag smakade på mjölken och kan hålla med om att det är lite som att smaka på peppar. Men jag är inte 100% säker… Kan det vara något annat?
Artbestämning: pepparriska?
Artbest. 2:
Några sådana här stod bredvid mina pepparriskor. Inga håligheter i foten. Brännande smak. Tendens till kamlikt fårad kant. Tycker att lamellerna ser ut att vara ogrenade, men är inte helt säker. Kan det vara en skarp gulkremla?
Tacksam för all hjälp jag kan få. :)
Artbestämning: skarp gulkremla?
Tack Irene, vad roligt att du håller med mig! Känns som om jag börjar bli uppvärmd när det gäller att identifiera svampar. Har Cortin’s “Svampar i färg” från 1973 och svampguiden.com som främsta källor.
Har tagit hatten från pepparriskan och delat den i två delar, som nu ligger under varsitt glas på vitt respektive svart papper. Vilken sporfärg bör jag vänta mig? Det står i spor-guiden att man ska ta två likadana exemplar. Kan någon kunnig människa ge mig ett argument till varför inte två halvor från samma hatt räcker?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.