Jag undrar om jag kan frysa in svampen som den är.Efter rensning osv?Jag har hittills “kokat” dom i sin egen vätska så att säga.Men kan man hoppa över detta?om inte, varför?Jag plockar då främst karljohan o brunsopp o kantarell , trattkantareller o taggsvamp.
Jag har alltid frusit in svampen rå i portionspåsar och jag tycker att svampen håller både i konsistensen och smaken.Taggsvampen blir inte bra om du fryser den rå.Ät det färsk och blanda upp den kantarellen som har samma färg och smak men svagare.Det blir mer kantareller då.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.