0 460 visningar

2 svar

Frysa svamp?

Camilla

9 sep 2006 kl. 15:31

Jag undrar om jag kan frysa in svampen som den är.Efter rensning osv?Jag har hittills “kokat” dom i sin egen vätska så att säga.Men kan man hoppa över detta?om inte, varför?Jag plockar då främst karljohan o brunsopp o kantarell , trattkantareller o taggsvamp.

0

Jonte

9 sep 2006 kl. 16:17

Jag har alltid frusit in svampen rå i portionspåsar och jag tycker att svampen håller både i konsistensen och smaken.Taggsvampen blir inte bra om du fryser den rå.Ät det färsk och blanda upp den kantarellen som har samma färg och smak men svagare.Det blir mer kantareller då.

0

Styrman

9 sep 2006 kl. 18:41

Camilla.
Jag fryser Karl-Johan , som den är. När jag ska använda åker den fortfarande fryst ner i matlagningen.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone