Nja, du vet hur det är Ola, ögonen och hjärnan inställda på kantareller, trumpet och myxar då ser man inte mycket annat om man inte ramlar på dem vill säga :-)
Här i mina trakter så har jag gott om stor lökbrosking och nästan uteslutande på boklågor, har visserligen inte plockat några ännu i år då jag har en del torkat från tidigare säsonger.
Men om du vill prova på den så om det fortfarande finns kvar där ute i markerna nästa vecka så plockar jag åt dig om du vill.
Om du kollar tråden “En dag i skogen” så fattar du:( Men du kan ändå få en förklaring här. De flesta lökbroskingar är över, slut borta med insekterna och hösten, så tyvärr för du ta dig till tåls till nästa säsong. I skafferiet hade jag bara Lökbroskingsmjöl, det är nästan bara så jag använder den. När någon som tycker om vitlök men inte vill lukta vitlök är denna svamp ett utmärkt substitut. Du skall oxå veta att 2 hg. torkade hattar är en jäkla massa hattar, nästan 10 lit färska hattar, så det kan du inte räkna med ens till nästa säsong.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.