0 315 visningar

10 svar

Jäst saltsvamp? Vad gör jag fel?

Ina, sydost om Borås

9 sep 2006 kl. 20:31

:o(

Mina riskor jäser! Jag har följt recept från receptsamlingen här och tryckt ner svampen under ytan med vattenfylld plastpåse. Men det pyser saltvatten och när jag öppnar patentlocket så kommer det ett kraftigt “PSCHT” och det bubblar i burken - den bär sej åt som kolsyrad dricka!!

Slänga? Koka om? Göra nytt? I så fall hur?
HJÄLP!!

0

Tina Nordberg

9 sep 2006 kl. 20:40

Har det jäst är det nog förstört.Har du rätt mängd salt, varit noga med rensningen , det behövs inte mycket dålig svamp för att förstöra allt? Burken ska också vara ren.Viktigt med hygien.
Har det stått svalt? Endast förstklassiga svampar duger.

Försök igen.

0

Ina, sydost om Borås

9 sep 2006 kl. 20:47

Jag trodde ju att jag gjort rätt - vad det gäller hygienen så har jag vart rätt petig… Jag har ju kokat av riskorna innan jag varvade dem med salt så dom är ju “sterila”. Dom är ordentligt rensade innan dessutom. Burk och lock är diskade ordentligt i hett vatten o s v…

Men, men… skam den som ger sej! Jag hystar ut jäs-riskorna och testar igen! Det är ju ett bra år att misslyckas eftersom det bara är att gå ut i skogen och hämta nytt. :o)

0

Tina Nordberg

9 sep 2006 kl. 21:06

Lycka till.

0

Vilket recept?

Karin Hedén

10 sep 2006 kl. 08:42

Hej Ina!
Vilket recept är det Du har följt? Kan du lägga in en länk till det?

0

Vilket recept?

Ina, sydost om Borås

10 sep 2006 kl. 11:36

http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=150

Tog detta här från Svampguiden.

0

Vilket recept?

Gula

10 sep 2006 kl. 15:56

Det är alldeles för lite salt i det receptet!!! Och något vatten skall INTE hällas på!! Man skall täcka svamparna med saltet, sedan “vätskar ” det hela sig!

0

Vilket recept?

Ina, sydost om Borås

10 sep 2006 kl. 16:00

Vätskar det sej även när det är avkokt svamp? Jag trodde att det bara var så med blötlagd, okokt…

0

Vilket recept?

gula

10 sep 2006 kl. 16:02

Ja, saltet smälter….

0

Vilket recept?

Ina, sydost om Borås

10 sep 2006 kl. 16:05

Du menar löser sej?

0

Vilket recept?

gula

10 sep 2006 kl. 16:24

Ja. När man sen tillagar svampen så skall den blötläggas först i två omgångar så att den inte blir för salt.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone