0 71 visningar

4 svar

Frysa??

Arne

2 okt 2003 kl. 17:07

Fryste trattkantareller i fjol, men de smakade “bittert” när de vart tillagade.
Hur gör man?

0

Ona Janzon

2 okt 2003 kl. 17:18

Jag tycker de smakar bättre när man har torkat dem.

0

Kicki

2 okt 2003 kl. 17:21

Jag skall låta det vara osagt, men någon annan kanske vet besked. Men det kan inte bero på att de legat för länge i frysen??

0

Mossning

2 okt 2003 kl. 22:36

Förväll trattkantarellerna i en kastrull.
Låt svalna.
Lägg svampen och vattnet som blir när du förväller i plastpåsar.
Frys in.

0

Irene

3 okt 2003 kl. 08:11

Jag har praktiserat både frysning och torkning av trattkantareller, och har inte märkt någon större skillnad på smaken.

Däremot tar jag alltid bort de nedersta centimetrarna av foten, som ibland kan ha en något besk bismak.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone