Jag har fått lära mig att ca 40 gram torkad svamp motsvarar ca 1 kg färsk svamp. Men detta måste väl skilja sig mellan olika arter? Någon som vet? Finns ngn tabell el dyl att kolla i? Bok?
Jag tänker särskilt på Mandelriska, blek taggsvamp, kantarell, fårticka, soppar och trumpetsvamp.
I Sigrid Sahlins bok “Svamp -ta tillvara och laga till” anger hon nedanstående ex. på svampvikter.
Färsk resp torkad
Sv. trumpetsv.190 gr -30 gr
Trattkantarell 250 gr-25 gr
Rimskivling 320 gr -40 gr
Blodriska 300 gr -50 gr.
Hon anger även samtidigt att det gäller svampsäsongen 1987.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.