Någon som vet hur man beräknar “svamp-&grönsaksbuljongen” till vätska från GT&Expressens “SVAMPLYCKA” som kom i början på september?
Receptet är gjort av systrana Brydling och finns på sid 79.
Vet någon vad “Ört&blomstersalt” är? Märke?
Hur måttar man den torkade b uljongkryddan till t ex 1 liter vätska?
Finns det någon som har annat svampbuljongrecept?
Jag provade för några år sedan,
blev rätt ok. Kokade ner svamp, gullök, lite libbsticka och tillsatte havssalt efter smak. Körde allt i mixern och silade av tillsatte lite uppkokt vatten och tappade på flaska. Jag föredrar att göra svampmjöl i stället och ha i anrättningarna eller egen svampsoya.
Du kan hålla koll på min hemsida om du vill där håller jag på att sammanställa lite hur man tillvaratar matsvamp.
http://skogensrst.vpsite.se/Hur-tillvarata-Matsvamp.html
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.