Jag gör som jag har blivit lärd av Göteborgs främsta kockar. En enkel metod som garanterat gör dig nöjd:
Förväll de lättsaltade färska kantarellerna i en stekpanna, d.v.s. utan vatten, på låg värme tills de inte avger mer ånga. Låt svampen svalna så fort som möjligt, lägg den i små fryspåsar i lagom mängd för det antal personer du har tänkt dig. Sug ur all luft ur påsen innan du tillsluter den, knyt ordentligt och in i frysen.
När du sedan ska tillreda din festmåltid tinar du svampen på låg effekt i mikron. Fräs upp läckerheterna i stekpanna i OBS! normalsaltat smör. Sedan är den färdig att användas och du märker ingen skillnad mot om den skulle varit färsk.
LYCKA TILL!
“Förväll de lättsaltade färska kantarellerna i en stekpanna, d.v.s. utan vatten, på låg värme tills de inte avger mer ånga.”
Korrekt, förutom att stekpannan inte klarar speciellt stora volymer. Man bör nog snarare använda en gryta med så stor yta som möjligt. Svampen sjuker ihop ganska mycket vid uppvärmningen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.