I helgen fotograferade jag ett par fina svaveltickor i Örebro
på lördagen i en ihålig mulm-ek i Wadköping
på söndagen i stamförgrening på pilträd i Sveaparken
söndagens fynd lyckades jag även ta reda på¨delar av för tillredning
det blev en mumsig gryta med gräddig örtsås över smörbrynt svavelticka
foto: Bo E-son
De är jättegoda men naturligtvis smakar de mer svamp än kyckling
kycklingkonsistensen är dock påtaglig i ett tidigt utvecklingsstadie
senare blir de hårdare och till slut mer träiga
man ska givetvis skörda dem unga
man får prova sig fram
de på pilträdet var perfekta
de på eken var lite för gamla
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.