Städade frysen idag då det lär bli ganska mycket kantareller o annan go svamp i år :-)
Plockade fram Bleka kantareller från förra året, infrusna i isblock, dessa åkte ner i stekpannan.
Detta recept fick jag av Matlagnings Guden Dagmar Uppman (R.I.P) Då kör vi!
Mästerverket skapade Dagmar på 30talet, viktigaste är 3 saker, Torrt fruktigt vin från Alsace, GT är bästa druvan, apelsin och Curry
Stek svampen i mycket smör, när vätskan i svampen är på väg att reduceras bort, ner med 1dl av det franska vinet, en knivspets Curry, 4 msk färskpressad saft av apelsinen + 2 msk finhackad gul lök.
Ner med 2 dl grädde är vätskan är praktiskt taget borta. Ställ undan och svalna.
Koka valfri pasta, när pastan som nästan är klar och ångar i ett durkslag, hetta upp svampen och ner med lite grädde så du får den gräddig, låt svalna och ner någon minut och med ett par stänk vin så kommer vinsmaken tillbaka.
Resten av vinet går ner i ett bra glas :-) Obs bra vita viner skall serveras vid 14-16 grader annars får man inte maximal smakupplevelse!!!!!!
Trevlig matstund ;-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.