hej, är det bara champinjoner som har brunaskivor? Kan vitflugsvamp få bruna skivor vid upphettning eller är det ett säkert tecken att vita flugsvampar alltid har vita skivor, även efter tillagning. Tänker på risken att förväxla champinjoner o vit föugsvamp.
Jag har i o f s aldrig tillagat vit flugsvamp, men skivorna förblir oföränderligt vita under dess normala levnad. Jag har svårt att tro att de skulle mörkna mer än den övriga svampmassan under upphettning.
Champinjoner får mörka skivor av sin naturliga utveckling (genom att sporerna, som är nästan svarta, mognar), inte av upphettning. Men delar av svampen kan mörkna (till grågult, ljusbrunt el dyl.) vid stekning, på grund av nedbrytningen när vattnet försvinner, som hos de flesta vita svampar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.