Första gången jag skulle prova den torkade sandsoppen var jag lite skeptisk, för då var bitarna ganska(snarare väldigt) sega, men jag gjorde som jag brukar med all torkad svamp:
Lägger den i stekpannan, häller på rejält med vatten, på med medelstark värme och låter svampen småputtra tills det mesta vattnet har kokat bort. Det kan få ta ca 20-30 minuter. Sen stuvar jag den med grädde och saltar efter smak, inga konstigheter.
Den har fortfarande en hel del tuggmotstånd kvar, och har blivit en av mina favoriter!
Färsk sandsopp är däremot ingen höjdare, tycker jag. Den syrliga smaken som den har då, tilltalar i alla fall inte mig - men alla har ju inte samma smak när det gäller svamp. Jag är t.ex. inte heller imponerad av stekta eller stuvade champinjoner som så många andra har som favoriter.
http://skogensrst.vpsite.se/Hur-tillvarata-Matsvamp.html
Beredning av torkad svamp.
På den här länken hittar du hur man gör när man skall använda torkad svamp.
http://taffel.se/artiklar/torkad-svamp-grytgladje-och-sasraddning
Jag brukar aldrig blötlägga den torkade sandsoppen. Kokar upp några dl grädde och smular ner lite svamp samt en del större bitar. Salt, peppar samt lite soja, låt puttra en kvart och red med brun maizenaredning. Gjorde denna sås på min brors 40-årskalas och den gjorde succé! Folk var helt galna i den =)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.