0 1982 visningar

14 svar

chicken of the woods

per dunhoff

18 jul 2012 kl. 00:03

plockade ca 3 kg chicken of the woods i kungsparken i malmø i dag.någon annan som plockar den och har tillredningstips ??

ps har på svenska det lite missvisande namnet svavelticka.

0

Kurt

18 jul 2012 kl. 06:21

“In some cases eating the mushroom “causes mild reactions . . . for example, swollen lips” or in rare cases “nausea, vomiting, dizziness and disorientation” to those who are sensitive”

Den består ju av ett antal arter, so de allra flesta inte kan skilja på. Det är oklart om de reaktioner många får beror på vissa arter, eller om det beror på miljöfaktorer.

0

Caspar

18 jul 2012 kl. 23:09

Har funderat över hur mycket skit den tar upp ur omgivningen, den är ju rätt vanlig i stadsmiljö. I gamla träd borde det finnas kvar en hel del ämnen från tiden innan avgasrening. Om svampen dumpar allt detta i fruktkroppen kan det nog ge reaktioner hos människor.

0

per dunhoff

19 jul 2012 kl. 00:40

tack før reaktioner vedrørande chicken of the wood. har nu lavet 4 forskellige rætter på den och ær stadigt helt frisk,vilket nog sårar en del hær….....ss
wookad i thaikryddad grønsaksrætt, smørstegt med salt och peppar. som kræftstrømming och syltad i 1 2 3 lag med krondill. alle fyra smagte supergodt!! så tydligen fand jeg den der ikke gir upkast…...
men hallå dær ute, ær glaset halvfullt eller halvtomt ????? før mig er glaset alltid halvfullt !!

0

Caspar

19 jul 2012 kl. 13:32

Det finns ju kumulativa effekter också, jag vågar iaf inte äta svamp plockad i stan.

0

Madde Småland

19 jul 2012 kl. 16:16

Har inte själv hittat mer än att det blivit en provsmak och då bara smörstekt. Underbart gott iaf och det har blivit en av favoriterna. Nu i år har de börjat växa på ett träd i trädgården så slipper numera leta efter den:)

0

tina Nordberg

19 jul 2012 kl. 23:20

Stek i smör och låt puttra i grädde, det blir smaskens lovar jag. Lite salt o svartpeppar.

0

per dunhoff

19 jul 2012 kl. 23:27

kul att se att fler hær gillar chicken of the wood. vill prova det med att puttra den i grædde. annars kan jag rekommendera att sylta den i 1 2 3 lag med massor av friska dillkronor. fick den før øvrigt “godkænd” av byens bæste restauratør och tillike stor svampnørd. han hade hørt och læst om den men aldrig funnit den.

0

Kjellin :)

20 jul 2012 kl. 14:35

Currystuvad är smaskens, ta någon mild gul Curry typ Santa Maria.

Smör Stekta och avbrända med Marsala vin är en annan ursmaskig variant.

Stuvad och redd i ljus Ale är en variant jag provade på i Dunfermline, var riktigt spännande och gott.

0

per dunhoff

21 jul 2012 kl. 00:30

tusen tack før alla recept tips ! lige nu handlar det om att ta hand om dagens skørd 10 kg kantareller 1 kg kremlor 3 karl johan ocu 0,5 kg taggsvamp.

0

Kurt

21 jul 2012 kl. 07:38

Tillhör man majoriteten så klarar man sig:

“To add a caveat, in 2004 when the current edition of the Encyclopedia of Fungi was launched at a National Trust property, to which 60 journalists were invited for lunch, there was an incident involving this species. On the day before, we had found a specimen of Laetiporus sulphureus in prime condition, on Oak, which was collected and incorporated, lightly sauteed, as part of the meal.

Approximately half an hour after ingestion, 6 of the 60 journalists became violently ill - vomiting, cyanosed, sweating, icy cold, with raised pulse, and very frightened. The remaining 54 suffered no ill effects.

The doctor who attended diagnosed a severe allergic reaction and the symptoms subsided after about 2 hours.

Subsequent investigation turned up research by a US-based toxicology team at the University of Berkeley, California. It had concluded that 10% of the people taking part in extensive trials, suffered these severe effects. Our experience was exactly in line with this figure.

It’s also worth bearing in mind that Laetiporus sulphureus growing on Taxus hosts, is potentially lethal.

MJ
__________________
Michael Jordan
CEO Association of British Fungus Groups “

http://forum.downsizer.net/viewtopic.php?t=52103&start=0

0

per dunhoff

22 jul 2012 kl. 00:38

tack kurt før din omtanke om min hælsa….men den problematiken skøter min sambo som ær lækare. det sæger då sig sjælvt att man inte skall æta chicken of the wood som haft taxus som værdtræd.som du kanske vet kurt så ær taxol, en av de mest sålda anticancermedlen utvecklade från taxus, men framstælls sedan många år syntetiskt. effekterna du skriver om passar vældigt bra på biverkningarna av taxol vid cancerbehanling…..men bok som min cicken væxer på anvænds inte som cytostika…...ss

0

Kurt

23 jul 2012 kl. 10:35

Jag tror ju snarare att det är samma problem som med t ex strävsopparna. Att en andel av befolkningen helt enkelt är överkänsliga för för något i svampen:

http://www.dagensmedisin.no/nyheter/forgiftes-av-sikker-sopp/

0

per dunhoff

23 jul 2012 kl. 10:35

har nu testat det med smørstekt chicken of the wood simrad i fløde och finhackad bredbladig persilja ! helt klart en stor gastronomisk upplevelse och inget man blir sjuk av enligt vissa domedagsprofeter hær…..ss

0

buffy

23 jul 2012 kl. 12:58

Signaturen JAS Helsingborg som brukar skriva här har i af konserverat såna, han visade bilder här. Tror även han beskrev att han tillagade och åt svampen. Det var ett par år sedan.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone