Hej ni svampkunniga! För två år sen förstod jag glädjen av att hitta, och plocka, trattkantareller! Ifjol gav jag mig i kast med rödgula trumpeter, taggsvampar o blodriskor. I år är det dax för soppar! Så snälla, vilken sopp är detta, jag tittar i mina böcker o här på sidan men blir så osäker… ;)
Det är smörsopp, en god matsvamp för den som har tålamod att rensa dem: Skala av hatthuden, pilla bort rören, skära bort maskätna delar och den nedre, träiga delen av foten - ungefär jäms med ringen.
Det brukar inte bli så mycket över av svamparna, och dessutom krymper de mycket i stekpannan. Men de är värda ett försök ändå, i brist på annan svamp :-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.