0 1752 visningar

4 svar

bästa förvaring av gul kantarell?

Lisa Högberg

6 aug 2012 kl. 13:24

Hur förvarar man bäst gul kantarell? Torka blir inte bra,tycker också att den blir lite besk då jag förväller den och fryser in. Tacksam för bra tips?

0

Gustav.S

6 aug 2012 kl. 13:52

jag brukar konservera i glasburk.

0

per dunhoff

6 aug 2012 kl. 22:30

“gul kantarell” har jag ingen aning om hur den førvaras. men kantarell blir bæst antingen fryst som førvælld eller syltad i 1 2 3 lag eller a la greque.

0

Mossning

7 aug 2012 kl. 00:13

Helt rätt Per

0

Lill, Skellefteå

7 aug 2012 kl. 17:31

Beskan som finns hos kantareller är flyktig och försvinner vid lång tillagningstid.
Själv brukar jag se till så att det tar minst 15-20 minuter att koka bort vätskan. Då är beskan borta.

Lycka till!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone