SUPERGOD TRATTKANTARELLSOPPA
4 portioner
2,5 liter färska trattkantareller eller helst 2-3 dl torkade torkade
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl svampspad
8 dl vatten
2,5 – 3 tärningar grönsaksbuljong eller motsvarande fond
50 g riven ädelost
1,5 msk tomatpuré
3 dl creme fraiche
2 tsk pressad citron
ev finhackad persilja
Grovkrossa den torkade svampen: Häll över mycket vatten och låt den ligga en timme eller mer. Låt rinna av i durkslag och spara spadet.
Värm vatten, svampspad och buljongtärningar.
Smält smöret och stek svampen på svag värme 5 – 10 minuter. Pudra över mjölet och rör om väl.
Tillsätt buljongblandningen lite i taget under omrörning.
Smaksätt med tomatpuré och riven ädelost. Låt soppan koka ca 10 minuter.
Tillsätt creme fraiche och citronsaft. Smaka av. Kör soppan slät med stavmixer
Strö ev över hackad persilja.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.