Nu har jag varit och plockat svamp igen, det gick lite bättre den här gången, har precis ätit stekt nejlikbroskskivling.
Jag plockade även vad jag tror är Höstmusseron. Den är lite blå-lila på foten och har brun hatt. Växte i häxring. Jag har lagt en hatt på tork för att kolla sporfägen.
Jag har för säkerhets skull kokat svampen. Dock blev jag lite förvånad för svamparna blev blå-grå (isället för bruna). Ska dom bli det? Visar det på att de är nån annan svamp? Finns det nån giftig musseron som blir blå-grå vid kokning?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.