Jag tycker att tratt/höstkantareller inte smakar gott.
Vad gör jag för fel? Jag har förvällt dom (luktar inte gott under den processen), och det blir ju väldigt mycket vätska, knappt någon svamp kvar. Är det verkligen lönt att plocka denna svamp? Sedan ska man inte prata om rensningen…när man måste dela och kolla alla “håligheter” så att det inte finns larver i där.För har man hittat larver och för den delen även ägg, en gång..( och det har jag gjort!!!!! i till synes friska ex.)ja då finns dom.
Smaken är väl som baken ...delad…eller hur?Jag för min del tycker att trattissar och trumpetsvamp är bland det godaste som finns.Jag plockade ca 2kg igår.Härliga och fräscha.Delade på de största. Det fanns inte någon larv något ägg i någon av dem, ett tallbarr.Torkade resten delade även där på de största, inget där heller.Du har nog haft otur, eller så tycker du väl helt enkelt inte om dem.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.