Hej Irene-Du är ju kunnig märker jag. Finns det något bra sätt att lära sig kremlorna på- de är ju så lika och kan tom ha olika färg fast de är samma sort. Har hört av svampkunnig att det bara är att provsmaka dem råa- bänner det eller är skarpsmak är de oätliga- men det känns lite lurigt att avgöra svampsort på det sättet. Finns det förväxlingssvampar bland kremlorna som är giftiga som man kan missta sig på?- eller kan man lita på att om lukt/smak ( rå) är OK så är de ätliga?
Din fråga är en av de ständigt återkommande :-)
Jag tycker inte heller att det är en bra idé att hålla på och smaka på alla kremlor, inte förrän man åtminstone har ett hum om vilka som är bra matsvampar och bara använder smakprovet som en kontroll. Vilka kremlor som är bra, kan du läsa om under “Matsvampar”.
Läs gärna ett tidigare svar här:
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=6268&fnr=1&sok=kremlor&Start=50&Offset=50&ipos=3
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.