0 700 visningar

12 svar

smaksätta olivolja med svamp?

Gunilla

13 sep 2006 kl. 20:19

Finns det någon som har ett recept på olivolja smaksatt med KarlJohan?
Jag brukar köpa sådan, men det vore kul att göra själv.

0

KJ olivolja

Annette Landin

14 sep 2006 kl. 13:34

Köp en extra virgin, slå den i en kastrull värm till lite varmare än fingervarmt, låt strimlad KJ vara med hela tiden, sila å slå på flaskan igen…

0

KJ olivolja

Gunilla

14 sep 2006 kl. 13:39

räcker det att bara värma upp, eller ska man låta det stå och dra också?

0

KJ olivolja

Inga

14 sep 2006 kl. 13:40

Färsk eller torkad svamp?
Hur är hållbarheten?

0

2 alternativ

Annette Landin

14 sep 2006 kl. 13:46

Halloj mina damer :=) Så här gör jag…Använder dels torkad KJ, som jag mortlar och har ner i flaskan, sen ska den stå ca två veckor, svalt & mörkt.

Alt 2, snabbvarianten (olja till kvällen) är det förslaget som jag skrev tidigare…färsk svamp

0

2 alternativ

Gunilla

14 sep 2006 kl. 13:50

Jag tror nog mer på den torkade varianten, använder du mycket svamp?

0

2 alternativ

Annette Landin

14 sep 2006 kl. 13:51

Nix, kanske 2 msk krossad svamp till en 70 cl flaska…

0

2 alternativ

Åsa

14 sep 2006 kl. 14:07

Hur påverkas hållbarheten?

0

2 alternativ

Annette Landin

14 sep 2006 kl. 14:16

På vilken? Jag använder “snabben” till det mesta, pasta, sallad, couscous, bulgur mm så det använder jag kanske använder upp på 1 månad? smakar av den, så att den är OK. Den med torkade håller läääääääänge :=)

0

Hållbarheten...

Fia A

14 sep 2006 kl. 14:49

...blir bättre med torkad. Med färsk svamp blir det strikt kylförvaring och max en vecka i kylen om man vill vara säker! Är bättre att sila än att ha kvar bitar av svamp, men tanke på bakterietillväxt. Och den behöver inte smaka konstigt för att vara giftig.

0

Hållbarheten...

annette

14 sep 2006 kl. 15:15

Konstigt…det har jag aldrig upplevt men det är givet att du skall ta det säkra före det osäkra. Jag kylförvarar den inte! Men jag använder den väldigt frekvent, gör likadant med all olja. Ja, där ser man…

0

Hållbarheten...

Kurt

15 sep 2006 kl. 14:45

Man bör vara lite försiktig med att smaksätta olja. Det blir luftfritt och då kan Clostridium botulinum växa där. Så det är alltså bra om man undviker att stoppa i vattenrika saker (utan vatten kan inte bakterien växa). Det finns exempel på olja smaksatt med hela vitlökar som gett botulism förgiftning.

0

Hållbarheten...

freya

15 sep 2006 kl. 17:56

så det er heller ikke en god idé at bruge tørret svamp i olje?

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone