Det var inga strån utan ngt slags “förlängda” porer.
Men tickan smakade mycket bra. God, mild svampsmak som frestade till provtillagning och skulle bli ett nytt kryss för mig. Tickorna ska dock först få växa en tid till så ngn hinner mogna. (Kryssad svamp = ätit och överlevt. Det bör skilja åtminstone ngn vecka mellan ätning och kryssning.)
I går återbesökte hunden och jag tickorna. Hon vet precis när vi närmar oss ett återkommande fotoställe e.d. – och sätter sig ner c 10 m ifrån – för att inte betrampa objekten! Så ock i går, och då såg de ut så här. Bilden från ovan är med mest för ge Messerschmittarna nånting att klaga på. Färgen är iaf rätt så riktig – med gulaktiga fläckar! Nu verkar tickorna vara skördemogna och på måndag och tisdag är jag hundhandhavare - men då gäller det att hitta en liten klen låga under all snö…
Skogsfrun har föreslagit mjölkticka – och jag vet inte! Den är isf ganska olik en normal sån, men ”arten” är väl väldigt skum…?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.