Prova fårtickesoppa, blir lite grågrön i färgen men god. 1/2 liter svamp kokas i 1/2 liter vatten. Häll av spadet och spar det till utspädning. Fräs svampen med hackad lök, krydda m salt o pepar. Strö över lite mjöl och ta lite av svampspadet + lite grädde och mjölk. Kör i mixer, häll tillbaka allt i kastrullen och späd med resten av det sparade spadet + mer grädde och mjölk till önskad konsistens. Serveras med rostade brödtärningar.
Skär den i smala remsor 0, 5 cm och fritera i tempura smet…ät dem sedan genom att doppa dem i sweetchili utblandad med turkiskyoghurt…Mums
Sen gör jag pytt på den, lägger in den i 321 lag, gör stuvning och har på mackor…tänk på att den kan få lite “rolig” färg bara…
anette landin, hur har du det med mattematiken ? ditt recept är inget exempel på 321 lag, det blir det med 1 dl ättika 2 dl socker och 3 dl vatten.
och den gängse benämningen är 123 lag.
förövrigt perfekt även till småkantareller och trattkantareller som sedan äts på en leverpastej smörgås med knäckebröd eller en viltpate.
???? vad är det för otrevligt i att fråga någonhur det står till med mattematiken och ge en liten rättelse på ett felaktigt recept plus att ge tips om insyltning av fårticka och trattkantarell ???
det måste då vara extremt känsliga individer som tar åt sig sådant, eller ???
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.