Låter nu som jag svarar mig själv men följande text hittade jag på Linköpings svampklubbs hemsida “Frys gärna all svamp rå - men var noga med att ta bort nedre delen på foten. Speciellt gäller detta för taggsvamp, kantareller och trattkantareller. Glöm inte täta plastpåsar eller förpackningar. Tina inte innan tillagning!”
Så tydligen funkar det bra, ska testa hur de blir i smaken!
Om du har mycket tid så gör som Fia, styckfrys. Jag tycker att det blir allra bäst, men oftast hittar man ju många å då tar det tid. Det som jag tycker du skall vara mycket noga med är (vid all frysning) att få ur luften ur påsen…Sug i dig luften och slut påsen…bra att ha två händer till…eller köp en vac!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.