Till slut hade jag turen att hitta läcker riska, på en golfbana av alla ställen. Steker just nu upp drygt 2 kilo med lök.
Smaken är det som förvånar, att det var en sådan skillnad mot granblodriskan som jag får benämna som enbart god, men detta!! Synd att gräddstuva en sådan god smak, slår allt annat med hästlängder.
Granblodriskan är god den med, men det är deliciosa eller läcker riska som är höjdaren, mildare, mer förfinad lukt och konsistens.
Växer vanligtvis vid tall, till skillnad från granblodriskan som växer vid gran. Har hört den behöver kalkrik mark också, här finns vanligtvis inte tillstymmelse till kalk. Jag tror de kalkat där jag fann den.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.