0 574 visningar

14 svar

Receptfråga

Lissan

1 nov 2012 kl. 10:51

Går det använda torkad svamp till syltade trattisar

0

Tina Nordberg

1 nov 2012 kl. 11:05

Det tror jag absolut, kanske blir det lita starkare svampsmak. Blöt upp svampen först.
Lycka till.
Glöm inte att testa syltade trattisar på pepparkakan med grönmögelost till glöggen. DET ÄR SMASKENS!

0

siv n

1 nov 2012 kl. 14:28

Jag har provat på trattisar men jag tyckte det blev beskt. Inte så lyckat alltså.
siv n

0

Irene A

1 nov 2012 kl. 15:56

Siv, vilket slags recept på syltning har du använt då?

Jag gör regelbundet syltade trattisar på torkad svamp - obligatoriskt till julbordet..

Svampen får alltså koka med lagen och kryddorna ca 2 timmar tills allt får en geléartad konsistens och det finns inte en chans att det blir beskt.

En variant där man kokar upp lagen och häller över svampen, eller bara kokar allt i några minuter, ungefär som en vanlig sillinläggning, är jag skeptisk till (borde förstås kallas inlagd och inte syltad).

0

Irene

EG

1 nov 2012 kl. 16:21

Delar du med dig av receptet?

Låter gott Har aldrig provat

0

EG

Irene A

1 nov 2012 kl. 16:57

Det recept som jag använder finns i SvampGuidens receptsamling (Currysyltade trattisar).
Istället för receptets 5 liter färska trattisar brukar jag väga in ca 75g torkade, men det är inte så kinkigt med mängden.

Jag ser att samlingen innehåller ett till recept som bygger på samma metod men med annan kryddning, under namnet “Insyltade trattisar”:-) Det har jag inte testat än.

0

EG

EG

1 nov 2012 kl. 18:53

Tackar Kollar i recept

0

DRAKEN

1 nov 2012 kl. 19:00

Hej jag tänkte just fråga samma sak, men tänkte blanda i färska tranbär, nu är frågan alltså om jag ska hälla ut vattnet som trattisarna blötläggs i?

0

Tina Nordberg

2 nov 2012 kl. 13:56

Ja, jag skulle hälla bort blötläggningsvattnet.

0

DRAKEN

3 nov 2012 kl. 21:19

Stort tack nu vet jag

0

Irene

EG

4 nov 2012 kl. 19:42


Öppnad burk Hur är hållbarheten?

0

Irene

Irene A

4 nov 2012 kl. 20:00

Jag brukar använda ganska små burkar just med tanke på att jag vill göra åt en öppnad förpackning åt gången, men det har visat sig att ett par månader med sparade slattar i ett kallt kylskåp ändå inte har varit några problem.
Jag antar att man kan jämföra det med marmelad och liknande varor.

0

Irene

Tina Nordberg

4 nov 2012 kl. 20:02

Efter ett år tycker jag att styrkan kan börja avta. Då brukar jag dutta på lite mera ättika och då blir det fart på dem igen.
De är fullt ätbara efter flera år.

0

Irene

EG

5 nov 2012 kl. 08:30

  Tack för svaren Kom på att det hade varit bättre med små burkar
Gott recept
Tack Irene

0

Tina Nordberg

5 nov 2012 kl. 10:05

Barnmatsburkar är perfekta.
Men nu är det lite sent att skaffa barn…...

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone