0 478 visningar

3 svar

Utgivningen av Nationalnyckeln

"JAS" Helsingborg

6 feb 2013 kl. 08:41

Det här svaret fick vi Vidarebefordrat till Puggehatten! Så ni som känner er manade gör en insatts :)

Hej alla!

Detta svar som jag fick av högsta ledningen för SLU i dag (i egenskap av talesperson för Facebook-nätverket “Bevara Nationalnyckeln” http://www.facebook.com/groups/386207614766450/) tyder helt klart på att fortsatta opinionsyttringar kan komma att få betydelse, så alla som motsätter sig neddragningarna inom Artprojektet, nedläggningen av Nationalnyckeln och neddragningar inom museistödet bör alltså skriva direkt till SLU:s rektor (rektor@slu.se) och uttrycka sin åsikt. Om vi blir många som gör det så tror jag nästan säkert att det kommer att få någon form av effekt och rent formellt så har ledningen för SLU alla möjligheter att skjuta till de pengar som regeringen försökt spara på Artprojektet (eftersom regeringen inte tagit bort dem ur SLU:s budget utan bara tagit bort deras “öronmärkning” till Artprojektet).

M. V. H.
Torbjörn

Vidarebefordrat brev:

0

Kurt

11 feb 2013 kl. 16:32

Tyvärr så tyder väl regeringens tystnad just på att de bara försöker fördröja det officiella nedläggningsbeslutet till ett tillfälle där uppmärksamheten är riktad på något annat

0

Irene A

11 feb 2013 kl. 17:55

När jag fick höra talas om Nationalnyckeln första gången, tänkte jag att det var för bra för att vara sant. Och jag är rädd för att jag hade rätt i det..
Oerhört ambitiöst, krävande, kostsamt och trots det - begränsat till ett så litet språk som svenska..!

Jag vet inget om bakgrunden till varför utgivningen har gått i stå, men har flera gånger under åren sett att tidigare utlovade utgåvor har försvunnit ur planeringen.
Hur gärna man än skulle vilja få det till regeringens fel, tror jag ändå att problemet ligger hos SLU och de ansvariga för Artprojektet själva.

Det är givetvis tragiskt om Nationalnyckeln läggs ned, men pengar behövs till mycket annat också - sådant som absolut behöver prioriteras högre än det görs för tillfället, t.ex. till personal på herbarierna så att mottagning, digitalisering och vård av de biologiska samlingarna kan skötas kontinuerligt. För om det inte fungerar, finns ändå inget intresse hos allmänheten att samla och sända in material, och därmed inget underlag för något artprojekt heller..

0

"JAS" Helsingborg

16 feb 2013 kl. 14:52

Sant Irene!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone