Fortfarande tjäle i marken så några potatisar har inte kommit i jorden än. I morgon svampexkursion utanför Lund får se vad det kan ge.
Om inte annat så får man plocka med sig substrat hem, det gjorde jag för några veckor sedan och stoppade i fuktkammare.
1. Argusöga, Merismódes anómalus. Sweden, Skåne, Helsingborg, Hemma. 2013-04-12
2. Gul brödkorgssvamp, Crucibulum laeve. Sweden, Skåne, Helsingborg, Hemma. 2013-04-12.
3. Lachnum cerinum, Gul hårskål. Sweden, Skåne, Helsingborg, Hemma. 2013-04-12.
Var på exkursion igår, Södra Sandby, fågelsångsdalen. Inte mycket till vår här nere, tjäle kavar i marken bara 10-15 cm upptinat sedan minst 20cm frusen mark :( Vi hittade en enda blåsippa, efter 7 timmar iskogen på tre olika platser lyckades jag hitta två
Bild 1.
Scharlakansröd vårskål, Sarcoscypha austriaca. Sweden, Skåne, Råå, Esket. 2013-04-13.
Bild 2.
Så från F-dalen Askskinn, Peniophora limitata. Sweden, Skåne, Södra Sandby, Fågelsångsdalen. 3013-04-13, kanske sett den förr men inte lagt märke till den, vilket kan vara en viss skillnad!!
Från Dalby Söderskog
Bild 3.
Prakttagging Steccherinum robustius. Sweden, Skåne, Dalby, Dalby Söderskog. 2013-04-13. Den verkar ha spridet sig bra sedan jag var här första gången för 4 år sedan.
och under tiden medan ni väntar på den så kan man på dessa platser läsa lite om vad som händer i naturen och i våra skånska svampskogar :)
http://edwardkapusta.blogspot.se/
http://www.facebook.com/SvampMedPuggehatten?ref=ts&fref=ts
http://www.facebook.com/myxomyceten?ref=ts&fref=ts
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.