jag har aldrig mått illa av den
sedan barndomen van att plocka och tillreda den
oftast bara smörstekt, för sig eller kanske oftare som blandsvamp med champinjoner, strävsoppar eller pudrad trattskivling
på senare år har jag blivit kräsen och låter den stå
tycker den har en lite unken arom som lätt smittar av sig i hela blandningen
riktigt små knoppar smakar bäst men då är de oxå svårast att skilja från andra flugsvampar så man får ta det mycket försiktigt om man vill prova den
ofta syns rodnaden bäst där insekter varit i svampen eller den har andra skador
skär bort dessa partier för jag tror det unkna kan komma från dem
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.