Hejsan,
jag har hittat en massa soppar, bl.a. lärksopp, tegelsopp, stensopp och rutsopp. Då jag inte har tork, eller ämnar äta allt nu, tänker jag därför frysa in merparten.
Hur gör ni? Skall man förvälla och sedan frysa i der lilla spad som blir kvar, eller skall man stycka och frysa in rått?
Vad blir skillnad i hållbarhet och smak, tycker ni som provat?
Med vänlig hälsning,
Villrådig
Skulle aldrig frysa in rå svamp, cellsprängningen gör den troligtvis väldigt sladdrig vid upptining.. Tycker inte svamp förlorar smak vid förvällning, och den tar betydligt mindre plats i frysen. Grovtärna, på med en bottenskyla vatten om den inte är vattenstinn, på med lock, och blanda runt då o då. Frys in i täta förpackningar med spad, då håller den längre.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.