Hej, har torkat upp en laddning fjällig taggsvamp som jag tänkte göra ett pulver av och använda som krydda.
Läste i nya svampboken att det skulle vara en bra metod för att få en krydda att stoppa i soppor eller såser.
Jag undrar hur ni brukar pulverisera dessa, med mortel eller mixerstav, eller på något annat sätt?
Mvh Max
Jag kunde inte hålla mig längre, körde först i en matberedare följt av en stavmixer, dock har jag ingen sån där grej man sätter fast för att få ett hermetiskt slutet system utan de vart i en safttillbringare med en handduk över.
De är fantastiskt vad lite plats det tar när man torkat och sen pulveriserat det.
Här kommer en bild på de. (webcam-kvalitet dock!)
Fjällig taggsvamp som mjöl
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.