Jag har ätit den flera, flera gånger och tycker den blir supergod som stuvning. Låt den steka länge (i smör), slå sedan på grädde, salta o peppra, och återigen får den stå ganska länge o puttra. Ju längre den får puttra ju godare och mera lättsmält blir det. Gäller väl all svamp.
jag har ätit strävsoppar sen barndomen
de är bra matsvamp förutsatt att man inte plockar gamla övermogna exemplar som börjar bli slappa i konsistensen eller angripna av larver
det finns många olika arter och vissa är väldigt snarlika, tegelsopp och tallsopp t ex…
men ur matvärdessynpunkt spelar det mindre roll
tumregel är att de ska vara unga och fasta i köttet
de lite äldre kan med fördel torkas och användas som vinterförråd
alla soppar jag smakat vinner smakmässigt på torkning tycker jag
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.