Ett bra sätt att artbestämma riskor är att lukta på dem. T.ex. curryriskan som doftar curry, kokosriskan som doftar kokos, skäggriskan som doftar skägg och mandelriskan som doftar sill. Dessutom har lilariskan en lilaaktig doft och alabasterriskan doftar definitivt alabaster.
Rätt JAS! Det är bara att hålla för näsan när en bengtriska dyker upp.
Skämt åsido, doften är en bra ledtråd när man inte är säker på att utseendet räcker till för att göra en säker identifiering. Ville bara skoja lite JAS. Inte illa menat vilket du säkert förstår. :-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.