de råa man kan äta är främst champinjoner, stoltfjällskivling samt smaka på kremlor om de bränner på tungan eller inte.
jag smörsteker svampen och saltar vitpepprar den, och har den sedan på hårt Wika bröd..“mmmm smaskens”
Det är nog inte så lämpligt att rekommendera någon att äta råa champinjoner, eftersom vissa människor reagerar med allergiska reaktioner. Det gäller bl a min dotter, som vanligtvis inte reagerar på livsmedel, och som inte reagerar på tillagade champinjoner heller.
Dessutom är all svamp väldigt hårdsmält och kräver tillagning både för att bättra på matsmältningen och aromen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.