0 280 visningar

2 svar

Sotvaxskivling - urläcker

Peter

18 sep 2006 kl. 12:20

Igår hade jag turen att hitta ett gäng sotvaxskivlingar.

När jag åt upp dem slogs jag av att även om de smakar gott, så är konsistensen något alldeles speciellt. Svampen hade samma konsistens som varsamt tillagad scampi, eller möjligen pilgrimsmusslor.

Hittar jag flera skall jag göra lite experiment med att smaksätta med en god fisk- eller skaldjursfond och se vad som händer.

Ville bara berätta det - ta det som ett anspråkslöst tips.

0

Tanja V

18 sep 2006 kl. 13:49

Mmmm.. det låter spännande! Jag är också väldigt förtjust i sotvaxing men aldrig tänkt åt “skaldjurshållet”! Tack för idéen! Jag tror jag ska prova att göra en gratängsås till öring o smaksätta enligt din idé! Alltid kul med nya infallsvinklar vad gäller mat!

0

kobran

18 sep 2006 kl. 16:22

instämmer
tack för tipset

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone