Plockade finfina Karl Johan igår, lagom stora och inte alls maskangripna. Rensade ändå noggrant, skivade och stekte i olivolja, som jag gjort många gånger förut, men alltihop smakade alldeles beskt. Kan någon tipsa om varför? Är så gott som 100 säker på att jag inte fått med någon gallsopp - är van svampplockare sedan barnsben och har aldrig tidigare råkat ut för detta. Finns någon annan förklaring?
Om du stekte dem borde inte allt smakat beskt pga en gallsopp men i en stuvning kan ju gallsoppen förstöra hela maten. Tror mer på att olivoljan orsakade den beska smaken. Prova igen med en ny KJ och stek halva i olivolja och halva i smör så kan du känna om det blir någon skillnad.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.