Jag behöver den svampkunniges hjälp! Läste att mjölkriskor var en bra nybörjarsvamp, då alla är ätliga. Har plockat en massor, men läser nu i andra guider att endast en del kan ätas. Känner mig förvirrad. Vill vara säker på vad jag gör när det gäller svamp, men det känns också dumt att slänga den om den är ätbar. De är aprikosaktiga och rödaktiga i färgen -samma sort eller olika? Jag kan tyvärr inte bifoga bild här i mobilen. Kanske kan komplettera med det senare….hoppas att någon kan hjälpa mig!
Supertacksam!
Anna
Är ingen specialist, mend en enda jag vet som är ätlig utan avkokning är mandelriska.
http://svampguiden.com/art/visa/Lactarius_volemus
Sen har du de ätliga men skarpa riskorna som är ätliga men måste kokas av först.
Du måste smaka på den till att börja med och sen fixa en bild. Är det en av de skarpa känner du nästan omedelbart en brännande smak i munnen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.