En fråga till om mina svampar, som tydligen är Karl-Johan men väl gamla.
När blir svampar för gamla för att vara ätliga? Mina är “mögliga” på hatten (ett vitt pulver som går att borsta bort), men med vitt fast kött, inte maskätet. ser ut nästan som kycklingfilé och luktar gott. Känns synd att kasta.
Visst är det karljohan, men alla fruktkroppar på bilden är mer eller mindre angripna av gul svampsnylting och är inget som jag skulle äta. Det spelar ingen roll om de är unga eller gamla, alla stadier blir angripna.
Bitar som fortfarande är fasta och hårda i konsistensen och luktar gott går att äta. Resten slängs. Angripna exemplar bör man inte äta.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.