Har torkat svart trumpetsvamp och trattkantareller i flera år. Ibland blir en del av svampen svart och “blöt"efter något dygn. Ytterligare något dygn senare, är de helt torra. Går dessa att äta? Varför blir det så? Brukar försöka ta bort dessa eftersom jag inte tycker de smakar bra.
Detta fenomen har vi diskuterat i flera år utan åtminstone så vitt jag vet någon tillfredsställande förklaring. Någon fyndig döpte den ““rymdvirus sjukan”“, jag alltid ansett att den sprider sig via kontakt, därför bör infekterade kastas direkt. Jag har dock märkt att om man torkar snabbt med varmluftsfläkt hinner det ofta inte utvecklas.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.